Ga terug

Goede voornemens nu al vergeten? Slimme apps helpen je je doel te bereiken.

Goede voornemens nu al vergeten? Slimme apps helpen je je doel te bereiken. Veel mensen beginnen ieder jaar met goede voornemens. Het stoppen met roken, afvallen en rustiger aan doen, doet me denken aan het einde van de zomer. Toen kwamen we ook weer terug met goede voornemens. Zitten voor de tent of camper had je nog zo bedacht om het wat kalmer aan te doen. En toch na drie weken fanatiek vol te houden vergeet je je motivatie en je drive. Je was zo enthousiast begonnen, wat ging er mis?

Ook als ondernemer heb je doelen en goede voornemens, vaak in de vorm van een prognose en een ondernemersplan. Sommige organisaties hebben zelfs een speciale meeting aan het begin van het jaar. Dit jaar gaan we dit en dat anders doen. Wat zijn jouw goede voornemens voor 2014? Wat zijn jouw doelen? En maak je deze doelen ook meet- en haalbaar. Bijvoorbeeld Michael Jackson schreef voor ieder optreden dat ie gaf een cijfer op zijn spiegel (1.800.000 of 5.000.000) dit was het aantal platen dat hij wilde verkopen, zijn doel, dit zorgde voor zijn focus.

Wat mijn doelen zijn voor 2014 als ondernemer? Wij proberen informatie op een slimme manier in te zetten voor onze klanten en hiermee bij te dragen aan het succes van onze klanten. Ik hoop dit jaar om 20 nieuwe bedrijven te helpen in hun succes. Dit is een meetbaar en haalbaar doel. Elke maand een kort overleg en evaluatie zorgen ervoor dat we ons doel voor ogen houden. Ook gebruik ik een eigen gemaakte slimme app om deze doelen te monitoren en waarborgen.

Hier een leuk artikel over vijf verschillende apps die je helpen om je doel te behalen:

Kortom maak je doelen, leg de lat hoog, bouw controlemechanismes in en gebruik de juiste tools of apps om te monitoren of je je doel gaat halen.

Zet hem op!

Categorie: Inspiratie | Gepubliceerd: 2 januari 2014
Copyright © Idee101 B.V. · Algemene voorwaarden