Ga terug

Blog: doelgericht 2017 in!

Het nieuwe jaar is weer begonnen en als ondernemer betekent dat, dat alle tellers op nul staan. Nieuwe kansen dienen zich aan en zo ook nieuwe doelen. Doelen voor klanten, mensen, techniek en innovatie. Persoonlijk geloof ik zelf niet zo in goede voornemens, wel vind ik doelen belangrijk. Een doel geeft je richting. En richting zorgt voor focus. En in mijn ogen zorgt focus voor resultaat.

Wat betreft doelen zei een wijs man ooit tegen mij: “Weet je hoe lang een vliegtuig op koers ligt wanneer het van Amsterdam naar New York vliegt?”. Ik dacht logischerwijs “Iets van 97% van de tijd?” Met alle systemen die een vliegtuig aan boord heeft zou ik dat verwachten. Fout dus, in werkelijkheid ligt een vliegtuig minder dan gemiddeld 10% van de tijd op de daadwerkelijke koers. De rest van de tijd wordt er steeds bijgestuurd. Toch komen (de meeste) vluchten op de juiste bestemming aan.

Zo werkt het dus ook voor je onderneming, je doel bereiken is belangrijk, maar het bijsturen is zeker zo belangrijk. Heb je geen duidelijk doel dan heb je dus geen richting. Het bijhouden van de juiste indicatoren is natuurlijk ook erg belangrijk voor het bijsturen. Zowel te laat als te vroeg bijsturen kan cruciaal zijn voor de uitkomst.

Wat voor doelen staan er voor 2017 voor Idee101 op de rol?

Maar het allerbelangrijkste: voortdurend het werk van onze klanten met onze online oplossingen leuker en makkelijker maken.

Heb je ideeën voor ons om ons daarbij te helpen?  Als klant, leverancier, werknemer of partner. De deur staat voor je open!

En voor de rest iedereen een ondernemend en doelgericht 2017 gewenst!

Maarten Overeem
Idee101 B.V.

Categorie: Geen categorie | Gepubliceerd: 5 januari 2017
Copyright © Idee101 B.V. · Algemene voorwaarden