Ga terug

Idee101 en de toekomst: Smart Industry

Idee101 maakt slimme software. Dat doen we om jouw werk leuker én makkelijker te maken. Steeds vaker maken we digitale oplossingen voor industriële omgevingen. Voor de maakindustrie is Smart Industry de belangrijkste ontwikkeling de komende jaren.

Wat is Smart Industry?

Smart Industry wordt gedreven door een slimme inzet van ICT. Machines zijn met elkaar verbonden en worden slim aangestuurd. Deze verbinding geldt niet alleen binnen de fabriek, maar ook tussen bedrijven onderling en tussen bedrijven en klanten. Alles communiceert, alles is van elkaar op de hoogte. Geen misverstanden dus, en daardoor ook geen onnodig werk.

Waarom nu?

Omdat het kan. En dat is niet grappig bedoeld. Er komen op dit moment een aantal ontwikkelingen samen die het mogelijk maken om efficiënter en flexibeler te werken. Welke ontwikkelingen? Big Data, robotisering, kunstmatige intelligentie en cloud computing. Deze ontwikkelingen zorgen ervoor dat alles met elkaar kan communiceren.

Smart Industry is niet alleen voor grote bedrijven

Het klinkt misschien heel moeilijk en heel duur. Maar dat is het niet. Smart Industry is niet alleen voor grote bedrijven. Kleine bedrijven kunnen hun specialisatie uitbuiten, waarbij de hele wereld het speelveld wordt. De voorwaarde is dat er volledige openheid is over de status van de processen. Leveranciers en afnemers zullen willen meekijken in de processen om daar hun eigen bedrijfsvoering op aan te sluiten. Er zal dus veel meer digitale data-uitwisseling tussen bedrijven onderling zijn.

Hoe begint Smart Industry?

Kijk eerst goed naar de huidige processen. Daar valt vaak nog veel winst te halen. Ook analoge informatie kan vervolgens gedigitaliseerd worden.  In het logistieke proces kan dit met scanners. Machines met een koppeling worden dan automatisch uitgelezen en medewerkers op de productievloer kunnen met touchscreens hun gegevens inzien en wijzigen.

Waar gaat het naartoe?

Uiteindelijk zal ook de software steeds slimmer worden. Daardoor hoeft een gebruiker steeds minder zelf in te voeren. Door koppeling met smartphones en smartwatches, slimme toegangssystemen en identificatie weet de fabriek van de toekomst precies wat er geproduceerd wordt, door wie dit gedaan wordt en hoeveel tijd hieraan besteed wordt. Handig toch?

De werknemer zal steeds meer werk uit handen genomen worden. Uiteindelijk zal de intelligentie in de machines zelf zitten, werken ze naadloos samen en hoeft een werknemer zelf geen invoerwerk meer te doen. Werknemers van de toekomst zullen zich volledig kunnen focussen op hun kerntaak. Administratieve taken behoren dan tot het verleden.

Waarom kiezen voor idee101?

  • Onze software is webbased en draait op alle devices.
  • Onze software kan gekoppeld worden met andere pakketten en sensoren en apparaten.
  • Idee101 luistert naar de klant en biedt maatwerk waar nodig.
  • Oude, analoge informatie digitaliseren wij.
  • Tot slot zijn we altijd bezig om onze systemen te verbeteren en maken daarbij gebruik van de nieuwste ontwikkelingen.

Wil je ook slimme processen, bel of mail!

Categorie: Inspiratie | Gepubliceerd: 13 januari 2016
Copyright © Idee101 B.V. · Algemene voorwaarden