Ga terug

Iets met een Rubber Ducky wat lijkt op een USB stick?

Binnen idee101 staat ‘online’ veiligheid op nummer één. Wij zijn dan ook veel bezig met het verbeteren van de veiligheid. Recentelijk hebben wij Jeroen bij ons gehad, een student die opgeleid wordt tot ethical hacker.

Jeroen met een ‘rubber ducky’.

Een ethical hacker is iemand die voor bedrijven beveiligingsproblemen opspoort in systemen, netwerken, applicaties en servers, om hiermee de veiligheid te kunnen optimaliseren. Deze professional kent de denk- en werkwijze van hackers en gebruikt deze om de beveiliging van de omgeving van bedrijven te verbeteren.

De bevindingen worden gepresenteerd aan de klant en voorzien van advies. De klant kan dan weer de vereiste aanpassingen doorvoeren.

Één van de methoden die gebruikt kan worden is een soort USB stick die herkend wordt als toetsenbord. Op deze manier kan je in een hele korte tijd een computer ontregelen en alle wachtwoorden stelen. Dit staat bekend als een ‘Rubber Ducky’.

Wat kan je zelf doen?

Wanneer je op reis gaat is het logisch dat je weet wat er in je koffer gaat, ook als je deze door iemand anders laat inpakken. Met je computer is dit hetzelfde, weet wie je computer gebruikt en wat ze erop doen. Loop je weg bij je pc, vergrendel de pc dan. En gebruik sterke wachtwoorden die men niet makkelijk kan raden.

Categorie: Geen categorie | Gepubliceerd: 15 juni 2018
Copyright © Idee101 B.V. · Algemene voorwaarden