Ga terug

Koppelen met testapparatuur

Idee101 ontwikkelde voor Hijsspecialist.nl een speciale NEN-tester tool op maat

Het Idee101 pakket Inspectie101 wordt door Hijsspecialist.nl gebruikt om Hijs- en hefmiddelen, draagbaar klimmaterieel, elektriche gereedschappen, enz te keuren en te certificeren. Voor het keuren van elektrische gereedschappen gebruikt Hijsspecialist.nl een NEN-tester; een apparaat dat de circuits kan doormeten en dan een keuringsbestand genereert. Deze bestanden zijn al in te lezen in Inspectie101, maar het blijkt omslachtig te zijn om het apparaat uit te lezen en de bestanden goed in het pakket in te lezen.

Onlangs kwam Hijsspecialist.nl bij ons met de vraag of we iets konden verzinnen om dit minder omslachtig te maken. Zoals bekend houden wij van een uitdaging, vandaar dat we zijn gaan brainstormen hoe we het proces konden vereenvoudigen. Het leek ons ideaal om het bestand zonder tussenkomst van de inspecteur, het systeem in te lezen zodra deze verstuurd wordt door een inspecteur. Maar dit was geen goede oplossing omdat de keuringen dan onmogelijk aan de goede klant gekoppeld kunnen worden. Een kleine tussenkomst van de inspecteur is derhalve noodzakelijk om de juiste keuringen bij de juiste klant te krijgen.

Uiteindelijk zijn we gaan werken aan een proof-of-concept, een bewijs dat ons idee uit te voeren is. Het doel was om het bestand uit het apparaat te halen via een tool die we hiervoor ontwikkeld hebben en uit te zoeken of dit bestand dan op een goede manier doorgestuurd kan worden. De NEN-tester wordt aangesloten via een zogenaamde COM over USB-verbinding. De tool leest dan de gegevens uit deze verbinding, de inspecteur selecteert de juiste gegevens en kan de keuringen doorsturen naar Inspectie101.

Na een dag werk is de door ons ontwikkelde tool succesvol gepresenteerd. Binnenkort gaan we verder met het uitwerken van de details en daarna met het uitrollen van de tool.

Benieuwd naar de mogelijkheden van maatwerk software ontwikkeling of NEN-koppelingen?

Neem gerust contact met ons op.

Categorie: Cases | Gepubliceerd: 28 april 2017
Copyright © Idee101 B.V. · Algemene voorwaarden