Ga terug

Let’s wake up the world

Dus met de gids in je hand zoek je op wat er op dat moment uitgezonden wordt. Internet daarentegen biedt de mogelijkheid om je ‘on-demand’ te geven wat je wilt. Het wordt persoonlijk, afhankelijk van het apparaat en van jouw interesses. Steeds meer wordt het internet dus geïntegreerd in je leven. Het is niet meer een plek om te zoeken, maar een medium dat je informatie geeft die je wilt zien, op het juiste moment.

Dan is er ‘the internet of things’ nu ook wel ‘the internet of everything’ genoemd. Dit is misschien wel de grootste revolutie die wij meemaken, alleen het is een hele stille revolutie. De komst van IPv6, maakt het mogelijk dat er meer IP-adressen zijn dan korreltjes zand in de Sahara. Daarnaast wordt het internet steeds sneller en chips steeds kleiner. Deze factoren zorgen ervoor dat het al geruime tijd mogelijk is om bijvoorbeeld beveiligingscamera’s op afstand te besturen. Maar ook vrachtwagens of luxe auto’s kunnen worden uitgezet op afstand. Denk bijvoorbeeld ook aan de slimme energiemeters.

Cisco houdt zich erg bezig met deze (r)evolutie en voorspelt dat erin 2020 37 miljard dingen verbonden zijn met het internet: t-shirts, medicijnen, treinkaartjes, zonnebrillen, auto’s. Het wakker worden van apparaten noemt Cisco het. Vanuit dit perspectief wordt het tijd om de traditionele denkwijze over software over boord te gooien en na te denken over slimme oplossingen en apps die je wakker maken. Let’s wake up the world!

Categorie: Inspiratie | Gepubliceerd: 17 mei 2014
Copyright © Idee101 B.V. · Algemene voorwaarden