Ga terug

Maak kennis met Maarten Overeem

‘Ik ben dol op: surfen, vuur en ondernemen’

Ik ben direct na mijn opleiding Informatica aan Stenden in Emmen in het ondernemerschap gestapt. Destijds had ik met een studiegenoot al een webdesign bedrijf. Toen heette dat nog niet zo hip een startup, maar dat was het wel. Pionieren en uitproberen. Mijn afstudeerbegeleider bood me een kans aan om mijn afstudeerproject als bedrijf voort te zetten. Ik was op dat moment bevriend met Ronald Sijbom, hij was 1 van de beste programmeurs die ik kende, samen bedachten we een plan en gingen aan de slag.

Na verloop van tijd krijg je door allerlei ups en downs steeds meer richting en focus. En zo werd in 2012 Idee101 geboren. Een uniek softwarebedrijf dat zaken anders aanpakt, met een frisse blik en een stevig technisch fundament. Achter de schermen bouwden we aan een onlineprojectensysteem genaamd Cleverdesk.

In 2011-2012 maakte ik een wereldreis, hierin heb ik mezelf en mijn vrouw erg goed leren kennen. Ik ben erachter gekomen dat ik van reizen houd, van surfen, van vuurtjes stoken. Later kwam hier mijn gezin bij. Ik probeer deze dingen gecombineerd met een grote dosis avontuur in mijn leven te houden.

Als ik kijk naar de toekomst heb ik voor mezelf een manifest geschreven. Daarin staan dingen die ik leuk vind en minder vind. Zaken die ik wil bereiken, dit geeft me richting en focus. Zo’n manifest kan ik iedereen aanraden. Het lijkt met in de toekomst leuk om ondernemers te coachen. En wellicht een rol te spelen in het aanwakkeren van ondernemerschap op allerlei niveaus, onderwijs, startups, scale ups enz.

Mijn favoriete slogan komt van mijn vader: regeren is vooruitzien. Dit heeft veel in zich wat ik leuk en belangrijk vind in het leven.

Categorie: Idee101 | Gepubliceerd: 15 mei 2018
Copyright © Idee101 B.V. · Algemene voorwaarden