Ga terug

OK Google Glass, ik heb je geprobeerd!

Google Glass, wij probeerden hem uit...

Ik heb er lang naar uitgekeken, maar afgelopen weekend was het dan zo ver. Ik mocht een avondje de Google Glass uitproberen. Ik kan mezelf omschrijven als een vrij extreme gadgetfreak, dus ik had er bijzonder veel zin in!

Eén van de nieuwe uitvindingen van het semi-geheime Google X ontwikkellab, is de Google Glass. Je verbindt de bril via bluetooth met je smartphone waardoor het een soort verlengstuk van je telefoon wordt. De bril neemt alle notificaties (zoals binnenkomende telefoongesprekken en berichten) over, en projecteert deze direct in je gezichtsveld.

De projectie is verrassend scherp. Pixels zijn niet van elkaar te onderscheiden en de helderheid past zich aan aan je omgeving. Je telefoon uit je broekzak halen als je een Google Glass draagt wordt eigenlijk compleet overbodig.

Door simpelweg te sliden over het montuur kun je navigeren door de verschillende menu-opties. Je kunt gemaakte foto’s en video’s bekijken, telefoontjes plegen en meer. Door met je hoofd omhoog en omlaag te bewegen (te knikken) kun je door lijsten scrollen. Het werkt prettig en je went er snel aan.

Mocht je met de Google Glass naar een publieke plek gaan, verwacht dan op dit moment bijzonder veel reacties. Iedereen wil weten wat het is, en als het even kan willen ze de bril ook even uitproberen. Ook is het leuk om, als je een biertje bij die knappe barvrouw bestelt, even snel “*kuch*, OK Glass, take a picture” te mompelen. Kun je die later weer terugkijken terwijl je met iemand anders aan het praten bent 😉 Hoezo privacy-issue?

Helaas zijn er ook minpunten. De batterij is niet voldoende voor dagelijks gebruik, zeker als je de camera gaat gebruiken. Na enkele uren krijg je melding dat de bril opgeladen moet worden. Dat opladen gaat wel snel, dus dat verzacht de pijn dan weer een beetje.

Ook is de bril niet in te klappen zoals we dat kennen van traditionele brillen. Hierdoor is het lastig vervoeren als je hem niet op je hoofd draagt. Het fragiele montuur helpt hierbij ook niet echt. Het is een apparaat om bijzonder zorgvuldig mee om te gaan.

Met een prijs van zo’n €1700,- (incl. invoerrechten etc.) is de Google Glass op dit moment een extreem dure gadget. Mocht je dit artikel lezen en denken: “Ik wil er ook één”, dan begrijp ik je als collega gadget-freak volledig, maar eigenlijk is de Google Glass op dit moment alleen interessant voor ontwikkelaars die ook daadwerkelijk iets willen gaan ontwikkelen voor dit platform.

Categorie: Techniek | Gepubliceerd: 14 april 2014
Copyright © Idee101 B.V. · Algemene voorwaarden