Ga terug

Ontwikkel, maar ontwikkel met mate

Een presentatie door Mark Smit over productiviteit met programmeren #TestLab

Eén keer per twee weken organiseert Idee101 haar TestLab. In het TestLab wordt door een medewerker van Idee101 gepresenteerd over een nieuwe techniek, een nieuwe gadget of andere nieuwigheden die interessant zijn voor ons bedrijf.

Deze week heeft Mark een presentatie gegeven over productiviteit met programmeren. Programmeren is één ding, maar zodra je daar ‘heer-en-meester’ in bent, waar ga je je dan in ontwikkelen? Door te kijken hoe je met minder programmeerwerk hetzelfde of zelfs een beter resultaat kunt bereiken. Liever lui dan moe, is het idee.

Mark heeft onderzoek gedaan naar de mogelijkheden en heeft de verbeteringen op een rij gezet. Eén opvallend punt hiervan is de projecttemplate en die wil ik hier graag even uitlichten. De projecttemplate geeft een dusdanige verbetering dat we dit plan direct intern hebben doorgevoerd.

Voordelen van een projecttemplate

Als we beginnen met een volledig nieuw systeem, dan beginnen we met een volledig leeg ‘frame’ waar het systeem in gebouwd gaat worden. Eigenlijk vinden we dus intern het wiel op veel vlakken continu opnieuw uit. Dit is niet nodig. Om duidelijk te maken wat voor invloed een projecttemplate op de kwaliteit van onze producten heeft, wil ik graag een voorbeeld geven. Er zit een groot verschil tussen een BMW en een Suzuki. Dit grote verschil zit ‘m vaak in details: één keer tegen de richtingaanwijzerhendel tikken en het knipperlicht knippert 3 keer. Zet de auto in z’n achteruit en de achterruitenwisser gaat snel even éénmalig om het zicht helder te maken. De voorste ruitenwissers maken altijd hun ‘slag’ af, en blijven niet halverwege op de voorruit staan, ook niet als je de auto tussentijds uit zet. Dit zijn ‘standaard’ features van een BMW. Dit zijn dus standaarden die BMW intern heeft vastgelegd en daardoor zijn deze aanwezig op iedere auto die zij produceren. Handig, en het geeft het merk het bekende kwaliteitsimago.

Door het maken van een projecttemplate kunnen wij éénmalig een project perfect opzetten. Eénmalig leggen wij bepaalde standaarden vast voor onze toekomstige applicaties. We hebben besloten hier veel tijd in te investeren om zo de kwaliteit van al onze applicaties omhoog te brengen. Zo is nu bijvoorbeeld het beveiligingsniveau omhoog gekrikt, worden formulieren op een goede duidelijke manier gevalideerd en voldoen alle systemen aan een bepaalde snelheids-eis.

Wij blijven ontwikkelen en blijven onze producten verbeteren

Door input die wordt geleverd door onze medewerkers in ons Testlab blijven we voorop lopen en onze producten continu verbeteren door gebruik te maken  van de nieuwste technieken. Wilt u een keer aanwezig zijn bij het Testlab? Dat kan! Neem contact met ons op voor meer informatie. Vergeet ook niet om nog even naar de presentatie te kijken:

Categorie: Evenementen | Gepubliceerd: 7 november 2014
Copyright © Idee101 B.V. · Algemene voorwaarden