Ga terug

Retina-ready ontwerpen

Naast dat retina er ontzettend mooi uitziet – je kunt de leeservaring vergelijken met letters op een geprint vel papier – komt het ook de leesbaarheid ten goede. Het zorgt voor een heel rustig beeld waardoor de gebruikservaring prettiger wordt.

De term is door Apple bedacht, maar Apple past het ook voor het eerst op grote schaal toe. De iPhone 4 was bijvoorbeeld al retina. Ook iPads en Macbooks zijn tegenwoordig uitgerust met retina-schermen. Maar niet alleen Apple doet het. Steeds meer fabrikanten passen het toe. Daarnaast worden steeds meer websites en webapplicaties geschikt gemaakt voor meerdere devices – ook wel ‘responsive’-design genoemd. De webapplicatie moet er dus niet alleen op je desktop-pc goed uitzien, maar ook op je tablet of telefoon. En aangezien je tablet en telefoon vaker en vaker retina-schermen bevatten begint het mainstream te worden. Zie daar de noodzaak van het toepassen van retina-ready design.

Bij Idee101 is vanaf heden alles dat aan jou als klant geleverd wordt retina-ready. Op die manier is uw applicatie (webapplicatie, website of app) klaar voor de toekomst. En nu weet u ook waarom!

Categorie: Vormgeving | Gepubliceerd: 2 april 2014
Copyright © Idee101 B.V. · Algemene voorwaarden