Ga terug

Trends spotten op de Cebit 2017

Donderdag 23 maart is Idee101 de nieuwste ICT ontwikkelingen gaan ontdekken op de Cebit in Hannover.

Alles wordt connected. Het Internet of Things is qua toepassingen goed op gang gekomen. Alles wat elektrisch is, is inmiddels connected en gewone producten wordt door middel van chips alsnog slim gemaakt. Zo zagen we een slimme paskamer, connected graafmachines, connected scanners om gebouwen in te meten en veel andere voorbeelden.

In één dag naar de Cebit 2017 met Compromise

Met dank aan Compromise, Acronis, HP Enterprise en Sophos, konden we in één dag alle nieuwste ontwikkelingen op de Cebit 2017 ontdekken. Wat viel ons op?

De grote ICT bedrijven gaan steeds meer op elkaar lijken

Hardware en softwarebedrijven groeien naar elkaar toe. Software en consultancy organisaties fuseren. Virus en beveiligingssoftware bieden steeds meer netwerkbeheermogelijkheden.
De bedrijven doen dit vooral om een totaalpakket aan diensten aan te kunnen bieden.

Microsoft is back… maar met hardware

Microsoft stond dit jaar niet met een stand ter grootte van een halve hal op de Cebit, maar verspreid over een aantal specifiekere stands voor bijvoorbeeld Azure en Sharepoint. De meest opvallendste innovatie in deze stands was niet de software maar juist de hardware. De Microsoft Surface Hub, Suface Book en Hololens.

De Gartner Hype Cycle

Het is op de Cebit duidelijk zichtbaar dat 3D printen, Internet of Things en Robots inmiddels het hype stadium voorbij zijn en mainstream beginnen te worden. Scan en Rfid oplossingen zijn uit, alles wordt immers connected. Virtual en Augmented Reality zijn nog vooral in games verwerkt en bieden nog weinig bruikbare toepassingen. De verwachting is dat de Microsoft Hololens hier verandering in gaat brengen omdat dit een zeer bruikbare headset is op basis van het Microsoft software platform, waardoor er ook snel ontwikkelingen kunnen plaatsvinden.

De hypes van 2017

De cloud is uit, leveranciers van clouddiensten beloven allemaal een naadloze integratie van on premise en off premise oplossingen.
Formule 1 is hot als reclameuiting. We hebben 4 Formule 1 wagens geteld en ontelbaar aantal foto’s van coureurs.

Gelukkig hebben we de foto’s nog

Voor een compleet fotoverslag van het beursbezoek, bezoek de speciale pagina op de website van Compromise.

Categorie: Evenementen | Gepubliceerd: 4 april 2017
Copyright © Idee101 B.V. · Algemene voorwaarden