Ga terug

Wearables event Idee101 zeer geslaagd

Gisteren aan het einde van de middag was het dan zover: het eerste evenement van Idee101 uit het Testlab. Idee101 gebruikt het testlab om nieuwe technieken te testen. In totaal waren er 12 mensen aanwezig, een gemêleerd gezelschap maar met één verbindende factor: een honger naar nieuwe technieken en gadgets.

Het programma bestond uit een algemene bedrijfspresentatie van Maarten van Idee101, waarin hij ook uitweek over zijn visie op het internet der dingen, ook wel het internet of everything (IoE) genoemd. Idee101 ziet in de nabije toekomst steeds meer mogelijkheden voor haar klanten met de IoE. Vandaar ook dit eerste evenement met als hoofdthema draagbare techniek: wearable technology.

Onderstaand filmpje laat zien hoe zo’n toekomst eruit kan komen te zien:

Vervolgens werd er een interactieve presentatie gegeven door Jeroen Beekhuizen van de Kamer van Koophandel. Hij vertelde over de internet of everything: een enorme stille revolutie die gaan is. De KvK zet ook groot in op deze trend door ondernemers aan elkaar te koppelen. Ze hopen het ontdekken van nieuwe business te stimuleren in de Noordelijke regio’s.

Het laatste onderdeel van deze meeting was een presentatie van Wessel van der Weide van Idee101. Hij demonstreerde twee op maat gemaakte apps van Idee101:

Beide apps communiceren met deze apparaten d.m.v. webservices van onze applicaties.

Ticketafhandelingsapp smartwatch

Deze app maakt het mogelijk om meldingen (bijvoorbeeld servicemeldingen of storingen) vanuit een systeem te voeden. Meldingen kunnen vanaf de watch worden ingezien, voltooid en verantwoord. Ook kan een melding worden overgedragen van het horloge naar de telefoon om zo bijvoorbeeld meer informatie te zien, te navigeren of een checklist af te ronden.

Inspectieapp Google Glass

In de avonduren werd door het ontwikkelteam van Idee101 een app gemaakt waarmee je (bijna) zonder handen een inspectie kan uitvoeren. Na het met spraak zoeken van een bepaald artikel/bedrijfsmiddel uit een systeem, is het mogelijk om voor dit object een inspectie te kiezen. Deze inspectie stelt vervolgens steeds vragen die met spraakbesturing kunnen worden beantwoord. Ook kan de inspectie van foto’s worden voorzien.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden met Glass of een smartwatch voor uw bedrijf of organisatie?

Neem gerust contact met ons op op 0591 855 995 of via het contactformulier.

Categorie: Evenementen | Gepubliceerd: 3 oktober 2014
Copyright © Idee101 B.V. · Algemene voorwaarden