Ga terug

Wordt uw softwarepakket niet meer ondersteund?

Is uw software leverancier failliet gegaan en heeft u een maatwerk oplossing laten bouwen? Hebt u een programma waarvan de ontwikkelaars niet meer in leven zijn? Is uw applicatie aanbieder overgenomen door een grote partij? Idee101 biedt u de oplossing. Door een korte scan te maken van uw broncodes en kennis met u te maken kunnen we inschatten of wij u ondersteuning kunnen bieden.

Wij begrijpen u stress en helpen u graag in 4 stappen op weg.

1. Voorbereiding gesprek Bent u eigenaar of heeft u rechtsgeldig toegang tot de broncode? Vaak weet u dat niet zeker. Rechten op (gebruik van) broncode kunnen voortvloeien uit de oorspronkelijke overeenkomst, uit het wettelijke recht van “reversed engineering”, of doordat u als opdrachtgever of zelfs als maker gezien moet worden als eigenaar. In het laatste geval is het van belang om te onderscheiden of de broncode niet wellicht ook is opgebouwd uit modules van derden en of er misschien anderen hebben meegebouwd zoals zzp’ers. Tot slot is in veel gevallen toestemming te verkrijgen danwel in een enkel geval af te dwingen. Bij vragen over uw recht op (gebruik van) de broncodes kunt u het beste contact opnemen met een ICT-gespecialiseerde advocaat, bijvoorbeeld Jeroen Sprangers van Rein advocaten & adviseurs te Assen. Meer info: hier.Het is voor Idee101 een must dat u toegang heeft tot de broncodes. Schrijf ook vast de grootste pijnpunten op die u heeft.

2. Kennismakingsgesprek Om te kunnen zeggen dat we u software kunnen ondersteunen moeten we eerst een keer samen om tafel. Hiervoor komen we graag bij u langs. Het is dan van groot belang dat we niet alleen inzage hebben in de werking van het systeem, maar ook echt de broncodes kunnen inzien. In dit gesprek bespreken we de mogelijkheden.

3. Technische inventarisatie In het tweede deel van het gesprek gaan we onder de kap van uw product kijken. Er wordt gekeken naar gebruikte technieken, koppelingen met externe systemen en ook de kwaliteit van de code. Een softwareontwikkelaar van Idee101 komt kijken naar uw systeem.

4. Adviesrapport U krijgt van ons een rapport met daarop de uitkomst van de scan. Dit adviesrapport laat u op objectieve wijze zien wat uw mogelijkheden zijn. Ook zullen wij u kort opsommen waar verbeteringen, kansen maar ook de risico’s liggen van uw pakket(ten).

Categorie: Techniek | Gepubliceerd: 17 december 2013
Copyright © Idee101 B.V. · Algemene voorwaarden