Ga terug

Een Android of iPhone app laten maken? Dit moet je weten!

Wat kost een app? Welk platform moet je kiezen? Waar moet je op letten?

Voordat je halsoverkop gaat Googelen naar een app-ontwikkelaar of de telefoon pakt, bezint eer ge begint. Het bedenken en laten ontwikkelen van een app is een ingewikkeld proces en eerst moet je een aantal kritische vragen kunnen beantwoorden.

Lees hier ook: waarom een eigen app?

Wat moet mijn app kunnen? Maak een programma van eisen.

Wil je een app als verlengstuk van bestaande pakketten of is het een standalone oplossing? Wil je dat de app offline gebruikt kan worden? Wil je gebruik maken van GPS, foto’s of van andere eigenschappen van de telefoon?

Zet voor jezelf of met je team van collega’s op een rijtje wat de app minimaal moet kunnen en welke mogelijkheden nice-to-have zijn. Dit geeft een duidelijk beeld van de app die je wil laten maken. Vergeet in deze fase nog welk apparaat het daadwerkelijk wordt, het gaat nu om het functioneel denken.

Wat mag mijn app kosten?

Denk niet alleen aan de eenmalige investering. Bij een maatwerk app moet je toch al gauw rekenen dat je vanaf 5.000 tot 7.500 euro ontwikkelkosten hebt. Hoe meer mogelijkheden (login, koppelingen, synchroniseren), hoe hoger deze investering zal zijn. Dan is er de licentie, eventuele aanschaf van devices en de onderhoudskosten van de app. Gebruikelijk hiervoor is een percentage van de aanschafprijs wat per jaar in rekening wordt gebracht voor ondersteuning en updates.

Welk platform en techniek moet ik gebruiken?

Android, iPhone of Windows? Laat je voorlichten door je bouwer. Zij kunnen aan de hand van je wensen en budget bepalen wat het meest geschikt is. Ook kunnen zij adviseren over het wel of niet gebruiken van een native app, en wat voor gevolgen dit heeft voor uitbreidingen, veiligheid en kosten. Lees hier ook: je wilt een app laten maken

Welke apps heeft Idee101 gemaakt?

Wij hebben een aantal bedrijfsmatige apps gemaakt:

  • Een iPhone & Android app voor het inscannen en boeken en inkoop- en verkoopfacturen
  • Een iPad app voor het invoeren en ondertekenen van dagstaten
  • Een Android app voor het verwerken van inspecties en keuringen
  • Een Windows 8 app voor het maken van schetsen en offertes voor installatiebedrijven
  • Een App voor het gemakkelijk bijhouden van CRM

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Kom langs, bel, fax, mail of postduif. Wij denken graag met je mee.

Categorie: Inspiratie | Gepubliceerd: 27 juli 2015
Copyright © Idee101 B.V. · Algemene voorwaarden